Podcast Pretplata
Kod Charlieja doma iTunes RSS
Cajger na cajgeru RSS

Što nudi pretplata?

Pretplata na podcast koristeći za to namijenjenu aplikaciju vam omogućava da:

  • doznate kada je objavljena nova epizoda
  • skinete epizodu na vaš mobitel, tablet ili računalo i slušate bez potrebe da imate pristup internetu (u tramvaju, autobusu, avionu, vlaku, na biciklu, u autu…)
  • pratite koje su sve epizode dostupne i koje ste već poslušali

Košta li ta pretplata štogod?

Ne, naš podcast je potpuno besplatan i takav će i ostati. Ono što vas može koštati je skidanje/download epizoda preko mobilne mreže, ukoliko ste već potrošili svoj mjesečni promet pokriven pretplatom, no za to možete zahvaliti vašem ponuđaču mobilnog interneta. Preporučamo skidanje epizoda preko kućnog wirelessa koji danas uglavnom nema ograničenja u količini prenesenih podataka.

Što mi treba za slušanje podcasta?

Slušati podcast možete na svom računalu, i to direktno preko naše web stranice. Za to vam nije potrebna nikakva pretplata, jednostavno dođite na našu stranicu i poslušajte epizodu preko ugrađenog player-a ili ju skinite (download) na računalo kao mp3 datoteku i slušajte ju kasnije. Ipak, pretplatiti se možete i na računalu ako koritite neki od RSS čitača ili web servisa za praćenje velikih količina vijesti ili blogova (npr. Feedly).

No prava snaga podcasta je u mogućnosti da nove epizode skinete na vaš mobitel ili audio player i slušate ih u pokretu bez potrebe za internet vezom i trošenjem skupog podatkovnog prometa.

Svaka mobilna platforma ima više dostupnih aplikacija za slušanje podcasta. Sigurno da ima boljih i lošijih, ovdje ćemo navesti neke od njih (besplatne ili one koje se plaćaju). Želimo napomenuti da, iako imamo svoje favorite, Stropcast nema nikakve veze (privatne ili poslovne) s nijednom od navedenih aplikacija.

iOS (iPhone, iPad, iPod)
Podcasts – detalji kako se pretplatiti na podcast nalaze se ovdje

Android
Podcast Republic (besplatan)
Podcast Addict (besplatan ili 2,69 USD full verzija)
Pocket Casts  (besplatan ili 2,80 USD full verzija)

Windows Phone
i Podcast (besplatna verzija nudi pretplatu na max. 3 podcasta, premium se plaća)

Blackberry
Podcasts To Go (besplatan)

Kako se pretplatiti?

Za vas koji ste već prije slušali podcaste ovo nije ništa novo. Adresu RSS-a koju ćete naći na linku “Pretplatite se” dodajte u svoju podcast aplikaciju (copy/paste), tamo negdje gdje se dodaju novi podcasti. iOS/Mac korisnici nas mogu naći preko iTunes, jednostavno potražiti “Stropcast”. Ma znate već.

Ako se prvi puta susrećete s podcastom i ne znate gdje početi, a koristite iOs, Android, Windows Phone, Blackberry uređaj, prvo morate instalirati neku aplikaciju koja podržava podcaste za vašu platformu (neku od gore navedenih ili neku drugu, prema vlastitom izboru).

Zatim, nakon instalacije, svratite na stropcast.com pomoću web browser-a (e.g. Chrome, Firefox…) i potražite poveznicu (link) na kojem piše “Pretplatite se”. Kopirajte adresu poveznice (linka) u memoriju (copy). Otvorite podcast aplikaciju, odaberite opciju za pretraživanje/unos podcasta i zalijepite poveznicu iz memorije (paste). Klikom na “search” pojaviti će vam se osnovni podaci o podcastu i tada vam jednostavno preostaje odabrati opciju “Subscribe”.

Za korisnike iOS uređaja, priča je nešto jednostavnija – naš podcast je  dostupan na Apple-ovom iTunes servisu, pa nas možete pronaći jednostavno tražeći “Stropcast” ili klikom na ovaj link.

Nakon toga s popisa podcasta na koje ste se pretplatili kliknite na Stropcast Podcast >> Kod Charlieja doma i odaberite epizode koje hoćete spustiti na svoj uređaj (download).

VAŽNO: download epizoda troši podatkovni promet a jedna naša epizoda je u prosjeku velika 55 MB. Savjetujemo da epizode skidate na kućnoj wireless mreži gdje imate veću dozvoljenu količinu prometa nego što je to obično slučaj sa mobilnom pretplatom.

Share Button